Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Gołąbki z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sycący i smaczny obiadek :-)

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Składniki:

Gołąbki z kapusty pekińskiej

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapusty pekińskiej
Do gotującej się wody wrzucić liście kapusty pekińskiej na jedną minutkę.Liście wyjąć i odsączyć.. Ostudzić. Farsz: Cebule z pieczarkami i czosnkiem podsmażyć.Mięso mielone przełożyć do miski,dodać podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem.Następnie dodać ugotowany ryż,jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać.Na liście układać po łyżce farszu i zwijać w roladkę.Wszystkie gołąbki układać na blachę posmarowanej tłuszczem.Piec 30 min w 180 stopniach.Przygotować sos pieczeniowy.Po 30 min polać sosem gołąbki i poukładać pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i ogórka .Podpiec jeszcze 10 min.