mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Gołąbki z pieca.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Popularne gołąbki bez zawijania

Gołąbki z pieca. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołąbki z pieca.

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z pieca.
Cebulę kroimy w drobną kostkę a kapustę szatkujemy. Dodajemy ugotowany ryż, mięso, jajko, przyprawy, kaszę manną i zagniatamy do połączenia się składników. Następnie formujemy gołąbki średniej wielkości. Obtaczamy lekko w mące i podsmażamy do zrumienienia. Podsmażone gołąbki układamy w formie do pieczenia. Bulion łączmy i pomidorami i zalewamy gołąbki. Formę przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy ok. 75-85 min w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia ściągamy folię.
Gołąbki z pieca.
Gołąbki z pieca bez zawijania.
Gołąbki z pieca.
Gołąbki z pieca bez zawijania.
Gołąbki z pieca.
Gołąbki z pieca bez zawijania.