Sposób przygotowania:
Gołąbki z Podola
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć głąb, opłukać, zalać dużą ilością osolonej wody i obgotować, aż liście zmiękną. Następnie oddzielić liście i ściąć ostrożnie grube nerwy. Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Lekko odcisnąć. Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i usmażyć. Połączyć z ziemniakami, zmielonym mięsem, tartą bułką i jajkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Na przygotowanych liściach kapusty ułożyć nadzienie. Założyć brzegi kapusty do środka, zawinąć w rulon, ułożyć w naczyniu wyłożonym liśćmi kapusty, skropić tłuszczem, Podlać rosołem. Dusić do miękkości. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz smażyć na nim gołąbki aż uzyskają złotawy kolor.
Sarenka
Bahus
kinga
Bahus
Nie ma dla hobbysty i kucharza nie ma nic przyjemniejszego niż uznanie innych, dzięki Kinga.
msewka
Magdusia1312
Babciagramolka
vielinka
południe dzisiaj znalazłam ten przepis już są gotowe 5 ;) pycha.
eli_555
Pani zima