Sposób przygotowania:
Gołąbki z resztek świątecznych
Kapustę włoską sparzyć, zdjąć liście, ściąć grube nerwy.Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać pokrojone i podsmażone resztki wędlin razem z pokrojoną cebulą. Sól, pieprz , jajka wyrobić masę. Nadziewać liście farszem i zwijać ścisło. Ułożyć w garnku
zalać bulionem warzywnym, dodać listek, ziele, gotować do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, mąkę wymieszać z wodą, zaprawić gołąbki, gotować
jeszcze chwilę aż sos
zgęstnieje. Podawać posypane posiekanym koperkiem.
Smacznego.
zalać bulionem warzywnym, dodać listek, ziele, gotować do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, mąkę wymieszać z wodą, zaprawić gołąbki, gotować
jeszcze chwilę aż sos
zgęstnieje. Podawać posypane posiekanym koperkiem.
Smacznego.
msewka