Sposób przygotowania:
Gołąbki z włoskiej kapusty z sosem
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na łyżeczce oleju. Następnie dodajemy do mięsa mielonego i razem z ryżem i przyprawami wyrabiamy (najlepiej ręką) na jednolitą masę. Liście z kapusty włoskiej myjemy i zanurzamy na ok 10 min we wrzątku aby zmiękły. Następnie odsączamy i w każdy listek wkładamy po ok 1 czubatej łyżce farszu. Zawijamy dokładnie każdego gołąbka i układamy jeden przy drugim w naczyniu żaroodpornym, zalewamy szklanką rosołu. Na koniec polewamy keczupem. Wkładamy do piekarnika o tem ok 150oC i pieczemy przez ok godzinę, W tym czasie przyrządzamy sos pomidorowy:
Rosół mieszamy z wodą rozrobioną z łyżeczką mąki, dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup, przyprawy, doprawiamy do smaku i po zagotowaniu odstawiam. Po upieczeniu gołąbków polewamy sosem pomidorowym.
Rosół mieszamy z wodą rozrobioną z łyżeczką mąki, dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup, przyprawy, doprawiamy do smaku i po zagotowaniu odstawiam. Po upieczeniu gołąbków polewamy sosem pomidorowym.