Sposób przygotowania:
Golonka do chleba wyśmienita 2
Tym razem golonek nie nacieramy przyprawami, moczymy golonkę przez 30 min w zimnej wodzie, myjemy. Do garnka sypiemy wszystkie przyprawy, wkładamy golonki zalewamy wodą, wody ma być tyle żeby golonki były przykryte. Gotujemy golonki do miękkości, moje gotowały się około 1,5 godz, na małym ogniu. Gorące golonki wyjąć z wody do większej salaterki, chwilę przestudzić, wyjąć kości. Czyste mięso, doprawić papryką, ewentualnie dodać jeszcze czosnku granulowanego , lub innych przypraw wg własnego uznania. Rozłożyć 2 duże kawałki foli spożywczej przylepnej, wyłożyć mięso zwinąć,formując roladę. Następnie obwinąć kilka razy ścisło golonkę, folią żeby wszystko mocno się trzymało. Wsadzić na noc do lodówki, aż dobrze zastygnie. Na drugi dzień rozciąć nożyczkami folię i zdjąć,ułożyć golonkę na półmisku, pokroić w plastry. Smacznego
Gabinka
Mirka227
5!
Doro
anullka7
I jest wspaniała,znaczy była wspaniała:))
pusieczek2@wp.pl
msewka
Choć na święta i ja się skuszę.5
szewczyk
luna19