Sposób przygotowania:
Golonka zapiekana
Oczyszczone golonki zalać wodą ,żeby były całe przykryte, dodać wegetę lub jarzynkę, listek laurowy , ziele angielskie , soli jeśli trzeba i gotować prawie do miękkości. Następnie zrobić mieszaninę z oleju , keczupu, sosu miodowego, (można jeszcze wcisnąć ząbek czosnku dodatkowo), przyprawy do wieprzowiny wymieszać wszystko dokładnie aż powstanie gęsty sos , dodać pieprzu jeszcze aby był pikantny. Prawie ugotowane golonki wyjąć z wywaru , namazać ich sosem , ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać ok . 50 minut - krócej lub dluzej, troszkę zależy jak piec piecze . Ja pieklam w 170*C 50 minut, aż się przyrumieniły.
Natala1210
luna
misia53
Wiosna się zrobiła i misie poczuły głód.....hihi....
margolata
msewka