lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Golonko w sosie chrzankowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Golonko najlepiej smakuje w sosie chrzanowym albo z kapustą kiszoną.

Golonko w sosie chrzankowym

Składniki:

Golonko w sosie chrzankowym

 

 

Sposób przygotowania:

Golonko w sosie chrzankowym
Golonko:

Oczyszczone golonko gotować w słonej wodzie. Obrany czosnek i cebulę pokrojoną w paseczki dodać wraz z przyprawami ( ziele angielskie, liść laurowy, pieprz) do gotującej się wody. Wyciągnięte golonko dać do żaroodpornego naczynia i posypać papryką, zielem angielskim oraz liściem laurowym. Golonko piec przez 30 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.

Sos:

Chrzan, sok z cytryny oraz śmietanę wymieszać razem i doprawić do smaku pieprzem i solą. Doprawić pieprzem.

Tagi:

sosy