Sposób przygotowania:
Gotowany kalafior z jajkami i sosem
Wymieszać ( utrzeć ) mąkę , masło .Cukier utrzeć z jajkami i zmieszać z masłem i mąką .Dodać pokrojone drobno bakalie i obtoczone w mące bakalie ( rodzynki trzeba wcześniej namoczyć i odcedzić .Dodać skórkę cytrynową , skórkę pomarańczową .Dobrze wszystko wymieszać.
Foremkę keksówkę posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Wstawić do piekarnika. Piec w 180 * C 30 minut . Zmniejszyć gaz tak by temperatura spadła do 160 * C i piec jeszcze 30 minut. Sprawdzić patyczkiem czy jest dobrze upieczone .
Jak by się zaczynało za mocno przypiekać od góry to przykryć folią aluminiową.
Foremkę keksówkę posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Wstawić do piekarnika. Piec w 180 * C 30 minut . Zmniejszyć gaz tak by temperatura spadła do 160 * C i piec jeszcze 30 minut. Sprawdzić patyczkiem czy jest dobrze upieczone .
Jak by się zaczynało za mocno przypiekać od góry to przykryć folią aluminiową.