Sposób przygotowania:
Grillowany kurczak z truskawkami
Pierś z kurczaka myjemy, obcinamy błonki, przyprawiamy solą, pieprzem i curry i grillujemy do miękkości. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy na ćwiartki.
Kuskus zalewamy gorącą woda 1 cm nad powierzchnię kaszy. Oliwę z oliwek, mieszamy z ziołami. na dno naczynia wyłożyć porwana sałatę, mięso z kurczaka i napęczniałą kaszę kuskus.
Całość polać ziołowa oliwą.
Udekorować truskawkami i zielonymi listkami świeżej bazylii.Smacznego
Kuskus zalewamy gorącą woda 1 cm nad powierzchnię kaszy. Oliwę z oliwek, mieszamy z ziołami. na dno naczynia wyłożyć porwana sałatę, mięso z kurczaka i napęczniałą kaszę kuskus.
Całość polać ziołowa oliwą.
Udekorować truskawkami i zielonymi listkami świeżej bazylii.Smacznego