Sposób przygotowania:
Grillowany kurczak a la mexicana z kolorową salsąETAP 1:
1. Marynata
Połączyć ze sobą wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Fileta podzielić na mniejsze części i natrzeć przygotowaną marynatą, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 60 minut. Po tym czasie grillować fileta na mocno rozgrzanej patelni grillowej kilka minut z każdej strony.
ETAP 2:
2. Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Czerwoną fasolę odsączyć
z zalewy. Na rozgrzanej oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać koncentrat pomidorowy, fasolę, ryż oraz kmin rzymski. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć całość około 2 minut.
ETAP 3:
3. Salsa
Pomidory, cebulę pokroić w drobną kostkę. Papryczkę posiekać a awokado obrać i również pokroić w kostkę. Wszystko ze sobą wymieszać, dodać bazylię, sok z limonki i doprawić solą. Całość dokładnie wymieszać.
ETAP 4:
4. Grillowanego kurczaka podawać z ryżem, czerwoną fasolą i kolorową salsą.