Sposób przygotowania:
Grillowany kurczak z sosem z rukoliETAP 1:
Pierś kroję na trzy kawałki, przekładam do miseczki, dodaję ocet balsamiczny, sos balsamiczny, paprykę wędzoną, pieprz cytrynowy, sól, przyprawę grecką, oliwę i dokładnie obtaczam w marynacie. Odkładam na godzinę do lodówki.
ETAP 2:
Cukinię kroję w plastry 0,5 cm, paprykę w paski szerokie. Paprykę, cukinie przekładam do miski dodaję oliwę, przyprawę grecką i obtaczam. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie.
ETAP 3:
Mięso układam na grillu razem z cukinia i papryką, oraz pomidorkami połówkami. Kuskus przygotowuję zgodnie z opakowaniem.
ETAP 4:
sos:
Do pojemnika przekładam wszystkie składni sosu i miksuje blenderem. Doprawiam solą, pieprzem.
Kuskus podaję z warzywami, piersią z kurczaka i polewam sosem z rukoli, posypuję koperkiem i rukolą