iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Grochówka po Bieszczadzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna grochówka z czosnkiem i majerankiem

Grochówka po Bieszczadzku

Składniki:

Grochówka po Bieszczadzku

 

 

Sposób przygotowania:

Grochówka po Bieszczadzku
W ok 4 litrach wody rozpuszczamy kostki rosołowe i gotujemy .Do gotującej wody dodajemy wypłukany groch gotujemy prawie do miękkości Dodajemy starte na tarce warzywa marchewkę ,seler i pietruszkę . Gotujemy ok 15 min i dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Dodajemy lisć laurowy ,ziele angielskie .Doprawiamy pieprzem . Robimy zasmażkę pierwszego stopnia jasną .Dodajemy do zupy . Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę i boczek dodajemy do grochówki .Doprawiamy majerankiem dajemy go dużo .Gotujemy jeszcze z 10 min i pod koniec dodajemy obrany i wyciśnięty czosnek i doprawiamy przyprawą w płynie do smaku .

Tagi:

kielbasa groch