kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Gronccholi ziemniaczane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zmielić ziemniaki, posolić wbić jako, dodać masło i mąkę

Gronccholi ziemniaczane

Składniki:

Gronccholi ziemniaczane

 

 

 

 

  • .

Sposób przygotowania:

Gronccholi ziemniaczane
Wyrobić(w razie potrzeby jeszcze dosypać maki pszennej ), pokroić, rolować wałek i spłaszczać go 3 cm długości i zwijać przygniatać lekko widelcem. Gotować w osolonej wodzie z 1 łyżką oleju z oliwek, aż wypłyną zahartować w zimnej wodzie. Smażyć na maśle z bułką tartą, posypać cukrem lub odrobiną likieru np: czekoladowy lub karmelowy.