eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Gryczane kotlety Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne kotlety,nie tylko dla jaroszy.

Gryczane kotlety Eli

Składniki:

Gryczane kotlety Eli

 

Sposób przygotowania:

Gryczane kotlety Eli
Kaszę włożyć do wrzącej wody,gotować 15 minut,wyłożyć na durszlak i porządnie odsączyć.Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek przesmażyć na oleju.Do kaszy dodać cebulę,ser,orzechy,jajka,kaszę manną,sól,pieprz,przyprawę do kurczaka,wymieszać i odstawić na 15 minut,żeby kasza manna napęczniała.Z masy formować kotleciki,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.Smacznego!