Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Gryczane naleśniki zapiekane z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gryczane naleśniki zapiekane z białą kaszą i grzybami pod serową kołderką

Gryczane naleśniki zapiekane z kaszą

Składniki:

Gryczane naleśniki zapiekane z kaszą

 

  • Naleśniki:

 

 

 

 

  • Farsz:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gryczane naleśniki zapiekane z kaszą
składniki na naleśniki wszystkie razem dokładnie mieszamy. Śmiało możemy użyc do tego celu miksera.Farsz: Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na al dente, Cebulę drobno siekamy. Pieczarki myjemy , kroimy w drobne kosteczki. Podsmażamy razem z cebulą na odrobinie rozgrzanego oleju. doprawiamy do smaku. Dodajemy ugotowaną i odsączoną kaszę.Przygotowany farsz układamy przez środek naleśników.Dodajemy odrobinę gorgonzoli ( lub innego ulubionego sera pleśniowego - jeśli nie lubimy serów pleśniowych możemy użyc np. delikatnej mozzarelli ).Zwijamy delikatnie ruloniki. Układamy w naczyniu żaroodpornym , jeden obok drugiego. Posypujemy startym serem żółtym. Smarujemy odrobiną masła po całości.Zapiekamy ok. 15 minut w nagrzanym piekarniku.