Sposób przygotowania:
Gryczane ciasteczka z orzechami i czekoladą
1. Banana rozgniotłam widelcem w misce, dodałam masło migdałowe i wymieszałam.
2. Kasze odmierzyłam i przepłukałam na sicie pod gorącą wodą. Dodałam do banana razem z płatkami owsianymi. Składniki połączyłam.
3. Do tak przygotowanej masy dodałam jeszcze miód, płatki owsiane i kakao i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszałam, do uzyskania gęstej masy.
4. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i łyżka nakładałam okrągłe, płaskie ciasteczka.
5. Orzechy włożyłam do małego woreczka i tłuczkiem rozbiłam je na drobne kawałki. To samo zrobiłam z czekoladą. Na każde ciasteczko nakładałam po trochu orzechów i czekolady i po kilka żurawin.
6. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut.
2. Kasze odmierzyłam i przepłukałam na sicie pod gorącą wodą. Dodałam do banana razem z płatkami owsianymi. Składniki połączyłam.
3. Do tak przygotowanej masy dodałam jeszcze miód, płatki owsiane i kakao i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszałam, do uzyskania gęstej masy.
4. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i łyżka nakładałam okrągłe, płaskie ciasteczka.
5. Orzechy włożyłam do małego woreczka i tłuczkiem rozbiłam je na drobne kawałki. To samo zrobiłam z czekoladą. Na każde ciasteczko nakładałam po trochu orzechów i czekolady i po kilka żurawin.
6. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut.
zbysiowa
haniakson
haniakson