Sposób przygotowania:
Grzybowe mielone
Grzyby ( ja użyłam koźlaków ) namoczyć i ugotować. Odsączyć je z wody, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem, oraz dodać łyżkę bułki tartej i wymieszać. Mięso opłukać i zmielić. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wlać wodę, wsypać bułkę tartą i kaszę, wbić jajka, doprawić do smaku i wymieszać. Farsz i mięso podzielić na 7 części. Masę mięsną rozłożyć na dłoniach formując placek, na środek nałożyć farsz i zakrywać go mięsem formując podłużny kotlet. Tak przygotowane kotlety smażyć na oleju po około 6 minut z każdej strony.
evita0007
Sarenka