top_totty

top_totty

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Grzybowe torebeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Torebeczki z grzybami w środku są świetnym pomysłem na zaskoczenie domowników inną odmianą krokietów z grzybami lub zwykłych naleśników. Ohh

Grzybowe torebeczki

Składniki:

Grzybowe torebeczki

 

  • Na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl, mleka
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej
  • Składniki na farsz:
  • 0,60-0,70 dag pieczarek
  • cebula
  • garść posiekanej natki
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól, pieprz do smaku
  • Dodatkowo:
  • szczypiorek do związania

Sposób przygotowania:

Grzybowe torebeczki
Robimy ciasto naleśnikowe, na oleju smażymy cienkie naleśniki.Pieczarki obieramy, siekamy na drobno. Obraną cebulkę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzany olej wsypujemy cebulkę, szklimy, dodajemy grzyby, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 15-20 minut. Ot i cała filozofia. Jak jest dużo soku z pieczarek to należy dodać bułkę tartą.Każdy naleśnik napełniamy nadzieniem, składamy tworząc torebeczki. Każdą z nich związujemy szczypiorkiem (ewentualnie można wykorzystać nitkę ale to nie jest takie efektowne), lekko podsmażamy. Smacznego.