cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Grzyby nadziewane ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

nadziewane grzybki

Grzyby nadziewane ryżem

Składniki:

Grzyby nadziewane ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby nadziewane ryżem

Grzyby oczyścić, umyć, oddzielić kapelusze od nóżek. Nóżki grzybów drobno posiekać, przesmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną pietruszką. Ryż opłukać, ugotować w osolonej wodzie, przestudzić, dodać do masy grzybowej, wbić jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kapelusze grzybów osolić, napełnić przygotowanym farszem, ułożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.  Zetrzeć z wierzchu żółty ser, zapiec w gorącym piekarniku. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do duszonych jarzyn.