Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Grzyby zapiekane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne jako samodzielne danie lub jako dodatek np.do kotletow.

Grzyby zapiekane

Składniki:

Grzyby zapiekane

 

Sposób przygotowania:

Grzyby zapiekane
Grzyby oczyscic i krotko przyciac trzonki,pieczarki obrac ze skorki.Kapelusze grzyboe udusic w calosci razem z posiekana cebula w 5 dag masla.Opruszyc sola i pieprzem.Miekkie grzyby wylozyc na goracy ogniotrwaly polmisek,polac smietana wymieszana z maka,posypac tartym serem i tarta bulka,skropic reszta masla i wstawic na gorna polke do dobrze wygrzanego piekarnika.Podawac gdy z wierzchu sie zrumienia.

Tagi:

sery tarta ser mak