jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 430]

Gulasz angielski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz wieprzowy z dodatkiem papryki i pieczarek o delikatnie pikantnym smaku i pomidorowym aromacie:)

Gulasz angielski

Składniki:

Gulasz angielski

 

Sposób przygotowania:

Gulasz angielski
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, a następnie wymieszać dokładnie z 3 łyżkami koncentratu pomidorowego, po czym przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i chili.
Tak przygotowane mięso wymieszać z mąką, a następnie wrzucić na rozgrzany na patelni olej i smażyć na średnim ogniu, aż mięso z obu stron nabierze rumianego koloru.
W międzyczasie paprykę i pieczarki pokroić w drobną kostkę.
Kiedy mięso będzie wysmażone dodać do niego warzywa i smażyć jeszcze kilka minut po czym podlać wodą, tak aby przykryła mięso, dodać kostkę bulionową, resztę koncentratu i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30-45 minut, aż do pożądanej miękkości mięsa.
Na koniec przyprawić powstały sos solą, pieprzem, chili, papryką ostrą, dodać śmietanę i zamieszać.
Podawać posypane pietruszką.