Gabi99

Gabi99

Kucharz
[Przepisów: 11]

Książka Kucharska: Kuchnia węgierska

Gulasz Budapeszteński

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe

Gulasz Budapeszteński

Składniki:

Gulasz Budapeszteński

 

  • wieprzowina, 50 dkg
  • cebula, 3 duże
  • pieczarki, 20 dkg
  • kukurydza, 1 puszka
  • drobne ziemniaki, 1 kg
  • Kostki rosołowe, 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy, 1 łyżka
  • koperek, 1 łyżeczka
  • przyprawy, oliwa

Sposób przygotowania:

Gulasz Budapeszteński
1. Mięso umyć pokroić w kostkę.Zrumienić na gorącym tłuszczu,dodać cebulę pokrojoną w krążki i chwile razem smażyć. 2. Następnie włożyć pieczarki pokrojone w plastry,koncentrat,kostki rosołowe,liśc laurowy,dusić do miękkości.Doprawić do smaku dodać pokrojone w ćwiartki ziemniaki gdy już będą miękkie dodac kukurydzę i zagotować.Przed podaniem posypac koperkiem.Podawać jako samodzielne danie lub z pikantną surówką.Smacznego.