Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gulasz do makaronu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zwykły, domowy gulasz do makaronu .

Gulasz do makaronu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz do makaronu

 

Sposób przygotowania:

Gulasz do makaronu
Mięso gulaszowe myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. W rondlu podgrzewamy olej i wrzucamy mięso, oprószamy solą, dodajemy pieprz, zioła, liść i ziele angielskie. Wszystko podpiekamy 5 minut po czym zalewamy wodą do wysokości mięsa i dusimy całość około 40 minut. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do mięsa, mieszamy, podlewamy wodą i zagotowujemy. W śmietanie roztrzepujemy mąkę, zalewamy mięso na koniec gotowania, doprawiamy do smaku maggi pieprzem i solą.
Gulasz do makaronu
w rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso
Gulasz do makaronu
mięso doprawiamy przyprawami i dusimy całość