Sposób przygotowania:
Gulasz do placków Eli
Kurki oczyścić,umyć i dobrze odsączyć.Mięsa umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.Cebule drobno posiekać.Czosnek przecisnąć przez praskę.Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło,dodać kurki,1/3 cebuli,pieprz,sól i smażyć aż odparuje sok.Pokrojoną kiełbasę przesmażyć na patelni.W rondlu rozgrzać olej,dodać pokrojone mięsa i smażyć aż mięso się zrumieni.Do mięsa dodać resztę cebuli,czosnek,kostkę mięsną i razem smażyć aż cebula się zeszkli.Gulasz podlać wodą i dusić.Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać kiełbasę,kurki i jeszcze dusić do miękkości.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Gulasz można podawać do placków,ryżu,makaronu.Smacznego!