Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowo-kurkowy z borówkową nutą
Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrzać w rondlu i wrzucić czosnek. Smażyć aż się zrumieni. Wyjąć łyżką cedzakową i wyrzucić.Dodać oberwane listki tymianku. Oczyszczone i pokrojone na małe kawałki kurki dodać do rondelka i smażyć na rumiano. Następnie wyjąć je łyżką cedzakową na talerz a do rondelka wrzucić umyte,osuszone i pokrojone w małą kostkę mięso. Usmażyć je do miękkości. Dodać kurki i smażyć razem do miękkości. Opłukane i osuszone borówki zmiksować w blenderze. Następnie przetrzeć przez sitko i płyn przelać do rondelka. Wymieszać i dusić razem około 5 minut. W 1/2 szklanki wody rozmieszać mąkę, dodać do niej przyprawy. Dodać do sosu zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wlać ocet i wymieszać. Dodać natkę i wymieszać. Można podać do kaszy, makaronu lub kopytek. Smacznego!
2milutka
edytaha
monikaT83
Edytko połączenie smaczne, lekko "świeże" jeśli rozumiesz co mam na myśli:) a co najważniejsze borówki nie dominowały w smaki i mąż zachwycał się gulaszem:) i to największa frajda,że mu smakowało pomimo,że przemyciłam owoce do mięsa hihi))
edytaha
Dzięki za odpowiedź Monisiu :) Widzisz, Twój oporny mąż jednak przekonuje się do nowości :)