iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gulasz drobiowo - wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gulasz drobiowo - wieprzowy z włoszczyzną

Gulasz drobiowo - wieprzowy

Składniki:

Gulasz drobiowo - wieprzowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowo - wieprzowy
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę , to samo robimy z schabem. Na patelni dużej podgrzewamy olej ok 4 łyżki i smażymy mięso. Kiedy mięso zrobi się złote dodajemy pokrojoną cebulę , ziele angielskie. Liść laurowy i pieprz w kulkach. Smażymy chwilę. Dodajemy worek włoszczyzny mrożonej. Dusimy. Dodajemy sól do smaku i zalewamy gorąco przegotowaną wodą. Dusimy na małym płomieniu pod przykryciem. Co jakiś czas mieszamy. Następnie dodajemy starty na tarce czosnek. Kiedy mięso jest miękkie robimy zasmażkę. Rozpuszczamy masło mieszamy je z mąką. Dodajemy do gulaszu. Mieszamy doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną.