motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz drobiowy z pieczarkami 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz szybki jest w przygotowaniu i smaczny

Gulasz drobiowy z pieczarkami 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy z pieczarkami 5

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z pieczarkami 5
Fileta myjemy i kroimy w kostkę. Oliwę mieszamy z czosnkiem, papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą zalewamy pokrojonego kurczaka i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. W tym czasie obieramy pieczarki razem z cebulką i kroimy. Dusimy na wolnym ogniu z 2 łyżkami oliwy przez ok. 15 minut. Mięso dajemy na patelnię i rumienimy. Dodajemy uduszone pieczarki, podlewamy wodą i dusimy ok. 20 minut. Z mąki i wody robimy zawiesinę i wlewamy do gulaszu. Na koniec dodajemy posiekany koper. Doprawiamy do smaku.
Gulasz drobiowy z pieczarkami 5
Umyte mięso osuszamy i kroimy w kostkę, dajemy do miseczki
Gulasz drobiowy z pieczarkami 5
Do oliwy dajemy przyprawy i zalewamy pokrojonego kurczaka
Gulasz drobiowy z pieczarkami 5
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką i dusimy na wolnym ogniu
Gulasz drobiowy z pieczarkami 5
Do zarumienionego mięsa dajemy uduszone pieczarki i podlewamy wodą