Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z porem
Por czyścimy i kroimy w talarki. Wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak, odsączamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy. Dodajemy resztę pokrojonych składników i razem smażymy przez około 5 minut.
Wkładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy do miękkości.
Zimną wodę mieszamy z mąką i wlewamy do gulaszu. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy. Dodajemy resztę pokrojonych składników i razem smażymy przez około 5 minut.
Wkładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy do miękkości.
Zimną wodę mieszamy z mąką i wlewamy do gulaszu. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.