SUPERPRZEPIS

Gulasz Eli drobiowo owocowy

  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Gulasz Eli drobiowo owocowy

Przygotowałam pyszny gulasz z udek kurczaka, jabłek i gruszek. Podałam gulasz z ryżem ugotowanym na sypko.

Składniki:

Gulasz Eli drobiowo owocowy

mięso

  • 1 kg udek kurczaka bez skóry i kości

owoce

pozostałe składniki

dodatki

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli drobiowo owocowy

przygotowanie składników

Gulasz Eli drobiowo owocowy
Opłukane i osuszone mięso pokroić w kostkę.

Mięso kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli drobiowo owocowy
Obraną cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli drobiowo owocowy
Umyte jabłka i gruszki pokroić w kostkę.

Jabłka i gruszki umyć i usunąć gniazda nasienne z ogonkami. Pokroić owoce ze skórką w kostkę i skropić sokiem z cytryny.

przygotowanie gulaszu

Gulasz Eli drobiowo owocowy
Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso kurczaka.

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli drobiowo owocowy

Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i razem chwilę smażyć. Gulasz podlać wodą i dusić aż mięso będzie prawie miękkie.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli drobiowo owocowy

Do gulaszu dodać pokrojone jabłka i gruszki. Dusić owoce z mięsem aż zmiękną. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.

Doprawić gulasz do smaku solą i pieprzem.

podawanie gulaszu

Gulasz Eli drobiowo owocowy

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Gulasz podawać z ugotowanym ryżem.

Smacznego!