Sposób przygotowania:
Gulasz Eli drobiowo owocowyprzygotowanie składników

Mięso kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd

Jabłka i gruszki umyć i usunąć gniazda nasienne z ogonkami. Pokroić owoce ze skórką w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
przygotowanie gulaszu

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso.
przygotowanie gulaszu cd

Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i razem chwilę smażyć. Gulasz podlać wodą i dusić aż mięso będzie prawie miękkie.
przygotowanie gulaszu cd

Do gulaszu dodać pokrojone jabłka i gruszki. Dusić owoce z mięsem aż zmiękną. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.
Doprawić gulasz do smaku solą i pieprzem.
podawanie gulaszu

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Gulasz podawać z ugotowanym ryżem.
Smacznego!