Sposób przygotowania:
Gulasz Eli drobiowo owocowyprzygotowanie składników
Mięso kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Jabłka i gruszki umyć i usunąć gniazda nasienne z ogonkami. Pokroić owoce ze skórką w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
przygotowanie gulaszu
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso.
przygotowanie gulaszu cd
Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i razem chwilę smażyć. Gulasz podlać wodą i dusić aż mięso będzie prawie miękkie.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu dodać pokrojone jabłka i gruszki. Dusić owoce z mięsem aż zmiękną. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.
Doprawić gulasz do smaku solą i pieprzem.
podawanie gulaszu
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Gulasz podawać z ugotowanym ryżem.
Smacznego!