Sposób przygotowania:
Gulasz Eli z piersi kurczaka z kurkamiprzygotowanie składników

Kurki przebrać, umyć i osuszyć.
przygotowanie składników cd

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę, Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Przygotować śmietanę.
przygotowanie składników cd

Piersi kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
przygotowanie gulaszu

Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać mięso i obsmażyć, Do mięsa dodać połowę cebuli, czosnek, przyprawę do kurczaka i razem usmażyć.
przygotowanie gulaszu cd

Na patelni roztopić drugą łyżkę masła, dodać resztę cebuli, kurki i usmażyć.
przygotowanie gulaszu cd

Do kurek z cebulą dodać mięso, wlać śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem i gotować aż śmietana lekko zgęstnieje.
podawanie dania

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Na talerzach rozłożyć makaron i na środek położyć gulasz.
Smacznego!
biedroneczki
Czekoladka 2