Sposób przygotowania:
Gulasz grzybowo-wieorzowy
Schab wieprzowy kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do schabu porzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki , całości przyprawiamy solą, pieprzem , ziołami prowansalskimi oraz papryką słodką i pieczemy ok 15 minut na małym ogniu. Na koniec do gulaszu dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Gulasz podajemy w wcześniej ugotowanym brązowym ryżem oraz z kapustą kiszoną.
![Gulasz grzybowo-wieorzowy Gulasz grzybowo-wieorzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-grzybowo-wieorzowy-251488.jpg)
![Gulasz grzybowo-wieorzowy Gulasz grzybowo-wieorzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-grzybowo-wieorzowy-251489.jpg)
![Gulasz grzybowo-wieorzowy Gulasz grzybowo-wieorzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-grzybowo-wieorzowy-251490.jpg)
![Gulasz grzybowo-wieorzowy Gulasz grzybowo-wieorzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-grzybowo-wieorzowy-251491.jpg)