joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Gulasz i żółądków i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne i tanie danie na obiad :)

Gulasz i żółądków i pieczarek

Składniki:

Gulasz i żółądków i pieczarek

 

  • 500 g kurzych żółądków
  • 500 g pieczarek
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka masła i oleju
  • 1 cebula
  • posiekana natka z pietruszki i koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz i żółądków i pieczarek
Żoładki należy ugotować prawie do miękkości w osolonej wodzie. Kroimy je na mniejsze kawałki. Pieczarki siekamy w paski. Cebulę siekamy i szklimy na maśle z olejem. Dodajemy pieczarki i chwilę podsmażamy, po czym dodajmey żółądki oraz bulion. Całość mieszamy i dusimy do miękkości. Przyprawiamy do smaku. Do sosu z gulaszu dodajemy mąkę, przelewamy do garnka i zagotowujemy. Dodajemy śmietanę, koperek i pietruszkę po czym podgrzewamy. Smacznego :))