zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz indyczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Gulasz z mięsa indyczego............delikatny w smaku.

Gulasz indyczy

Składniki:

Gulasz indyczy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz indyczy
Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Podsmażać do zrumienienia cebuli.
Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Dodać sos sojowo grzybowy i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
Sos zagotować.