czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Gulasz Madzi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz z dodatkiem marynowanych warzyw. Podawać z papryczkami z serem solankowym.

Gulasz Madzi

Składniki:

Gulasz Madzi

 

  • 1 kg szynki wieprzowej bez kości,
  • 1/2 słoiczka pieczarek marynowanych,
  • 3 ząbki czosnku marynowanego w oleju,
  • 2 cebule,
  • ostra papryka,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka przyprawy do gulaszu,
  • dodatkowo papryczki czerwone z serem solankowym w oleju w słoiczku.

Sposób przygotowania:

Gulasz Madzi
Mięso dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kosteczkę. Oprószyć przyprawą do gulaszu oraz solą i pieprzem. Podsmażyć mięso na margarynie, po czym zalać wodą. Cebule obrać, posiekać i dodać do mięsa. Dusić ok. godz. pod przykryciem na małym ogniu. Dodać oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki oraz posiekany czosnek. Dusić ponownie ok. 20 min. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Zagęścić czubatą łyżeczką mąki zmieszaną z odrobiną wody. Podawać z kaszą z warzywami lub z ryżem.