Sposób przygotowania:
Gulasz mięsno - warzywnyETAP 1:
Warzywa myjemy. Bakłażana, cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.
ETAP 2:
Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
W garnku rozgrzewamy olej. Smażymy cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy mięso i smażymy. Dodajemy warzywa, smażymy, aż zmiękną. Dodajemy ostrą i słodką paprykę mieloną, po większej szczypcie soli i pieprzu.
ETAP 3:
Wlewamy bulion. Wrzucamy listki laurowe i ziele angielskie.
ETAP 4:
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez godzinę.
Danie doprawiamy do smaku. Sos zagęszczamy mąką.