Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Gulasz mięsno - warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewający gulasz - pyszne danie jednogarnkowe w sam raz na sycący obiad dla całej rodziny. Gulasz można podać z ulubionymi dodatkami - kaszą, makaronem, ryżem lub pieczywem.

Gulasz mięsno - warzywny

Składniki:

Gulasz mięsno - warzywny

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno - warzywny

ETAP 1:

Gulasz mięsno - warzywny
Warzywa, w tym bakłażana i cukinię, kroimy w kostkę

Warzywa myjemy. Bakłażana, cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.

ETAP 2:

Gulasz mięsno - warzywny
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso i warzywa

Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
W garnku rozgrzewamy olej. Smażymy cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy mięso i smażymy. Dodajemy warzywa, smażymy, aż zmiękną. Dodajemy ostrą i słodką paprykę mieloną, po większej szczypcie soli i pieprzu.

ETAP 3:

Gulasz mięsno - warzywny
Wlewamy bulion. Gulasz dusimy przez godzinę.

Wlewamy bulion. Wrzucamy listki laurowe i ziele angielskie.

ETAP 4:

Gulasz mięsno - warzywny
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Gulasz doprawiamy.

Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez godzinę.
Danie doprawiamy do smaku. Sos zagęszczamy mąką.