Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Gulasz mięsny pozole

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Czosnek i cebulę obrać. Kurczaka i wieprzowinę umyć, włożyć z czosnkiem i cebulą do

Gulasz mięsny pozole

Składniki:

Gulasz mięsny pozole

 

  • 1/2 kg chudej wieprzowiny
  • 1 mały kurczak
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • po 25 dag kukurydzy i czerwonej fasoli z puszki
  • 3 łyżeczki oregano
  • 2 łyżeczki chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsny pozole
Czosnek i cebulę obrać. Kurczaka i wieprzowinę umyć, włożyć z czosnkiem i cebulą do wysokiego garnka. Dodać kolendrę, łyżeczkę soli, zalać 2,5 l wody. Gotować pod przykryciem ok 1 godz. Mięsa wyjąć z wywaru, z kurczaka zdjąć skórę i oddzielić mięso od kości, pokroić podobnie jak wieprzowninę na małe kawałki. Kukurydzę i faslę osączyć z zalewy. Wywar przecedzić, włożyć do niego pokrojone mięso, kukurydzę i fasolę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i chili. Gotować jeszcze 15 min.