panienka1988

panienka1988

Kucharz
[Przepisów: 10]

Gulasz po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

dobre.... szybkie moim zdaniem ....zamiast indyka to moze być z kurczaka....

Gulasz po meksykańsku

Składniki:

Gulasz po meksykańsku

 

  • 650 g mięsa z uda indyka
  • cebula
  • puszka fasoli
  • żółta papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • papryka chili
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kostka bulionu drobiowego
  • przyprawy: słodka papryka, sól ,pieprz , pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Gulasz po meksykańsku
Indyka kroimu w kostkę, posypujemy słodką papryką i przesmazamy na oliwie na złoty kolor. odstawiamy . Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka . Na oliwie podsmażamy cebulę, dodajemy paprykę. Warzywa wrzucamy do mięsa i zalewamy 1,5 szkl. wrzącego bulionu. Dodajemy posiekany czosnek i paprykę chili. Dusimy na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Dodajemy czerwoną fasolę i koncentrat , doprawiamy.