luna76

luna76

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Gulasz - przepis podstawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosty gulasz, to danie jednogarnkowe proste w przygotowaniu , niezwykle smaczne i aromatyczne :) Polecam !

Gulasz - przepis podstawowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz - przepis podstawowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz - przepis podstawowy
Mięso pokroić w kostkę, posolić, obtoczyć w mące i podsmażyć na tłuszczu. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić. Dodać pokrojona i podsmażona cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojony imbir, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości. Zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką. Ewentualnie doprawić do smaku.
Gulasz - przepis podstawowy
Mięso obtaczam w mące i podsmażam na rozgrzanym tłuszczu
Gulasz - przepis podstawowy
Kroję cebulę czerwoną i białą, siekam czosnek, kawałek imbiru, dodaję ziele angielskie i listek laurowy