Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gulasz rybny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gulasz będzie bardziej gęsty jeżeli zamiast soku pomidorowego dodamy przetarte przez sito pomidory z puszki.

Gulasz rybny

Składniki:

Gulasz rybny

 

  • 2 woreczki ryżu,
  • 40dag.filetów z łososia,
  • 40da.filetów z karmazyna,
  • sok z 1/2cytryny,
  • 2 szalotki,
  • 10dag.pomidorków koktajlowych,
  • 2łyżli oleju,
  • 1\4litra soku pomidorowego,
  • 1/4litra bulionu,
  • 1łyżka masła,
  • 10dag.śmietany kremówki,
  • suszony koperek,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz rybny
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.Filety pokroić w dużą kostkę,skropić sokiem z cytryny.Szalotki pokroić w drobną kosteczkę.Pomidorki podzielić na połówki.Mocno rozgrzać olej na patelni,porcjami smażyć na nim rybę.przełożyć na talerz przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na tym samym tłuszczu przesmażyć przez kilka minut szalotki,nie przerywając mieszania dodać sok pomidorowy i rosół,wymieszać krótko zagotować.Do sosu włożyć rybę,gotować 5min. na bardzo małym ogniu.przyprawić do smaku suszonym koperkiem,solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać masło wrzucić pomidorki koktajlowe,dusić 3 min.na małym ogniu i dodać do gulaszu.wlać kremówkę,ostrożnie wymieszać.Podawać z ugotowanym ryżem.