mushu16

mushu16

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Gulasz warzywny 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Warzywny gulasz jest bardzo pyszny i bogaty w różne witaminy

Gulasz warzywny 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz warzywny 5

 

  • 1 średnia papryka czerwona
  • 300 g czerwonej fasoli w zalewie z puszki
  • 30 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 mała cukinia
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, majeranek, tymianek i oregano do smaku
  • olej

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny 5
Oczyścić i pokroić pieczarki, potem wrzucić je na patelnie, by odparowały z nadmiaru wody. Następnie wlać olej, dodać cebulę i cukinię pokroją w kostkę oraz paprykę pokrojoną w paski. Dusimy przez ok. 20 min. Następnie warzywa lepiej jest wrzucić do garnka, bo należy dodać fasolę z zalewą (chyba, że ktoś ma głęboką patelnie), koncentrat, sól i pieprz oraz resztę przypraw. Znowu przykrywamy i dusimy jeszcze ok. 30 min.
Gulasz warzywny 5
Ja dusiłam osobno warzywa na początku i dopiero potem odparowałam pieczarki i dodałam, ale zwykle robię na odwrót
Gulasz warzywny 5
Wszystkie składniki przełożyłam do większego garnka
Gulasz warzywny 5
Gulasz po dodaniu fasoli z zalewą, dodajemy także resztę składników
Gulasz warzywny 5
Tutaj już zostały dodane wszystkie składniki, które muszą się jeszcze dusić, ok. 30 min