Sposób przygotowania:
Gulasz węgierski
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, a następnie wrzucić do miski, po czym obsypać solą, pieprzem, papryką, kminkiem, majerankiem, czosnkiem granulowanym, a na koniec obtoczyć w mące.
Cebulę pokroić w kostkę, włożyć do miseczki i posypać papryką.
Czosnek rozgnieść.
Tłuszcz rozgrzać na patelni i wrzucić mięso. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu, aż mięso z obu stron nabierze wyrazistego koloru, a następnie dodać pokrojoną cebulę, zmniejszyć ogień i smażyć znowu kilka minut, aż cebula lekko się zrumieni.
Kolejno na patelnię wlać ½ szklanki wody, zamieszać i wszystko przelać do rondla, dodać resztę wody, kostkę bulionową, rozgnieciony czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę kminku, płaską łyżeczkę papryki słodkiej, koncentrat pomidorowy i dusić wszystko pod przykryciem około 30-45 minut, do miękkości mięsa (można uzupełniać wodę).
Na koniec przyprawić do smaku jeśli trzeba i wyciągnąć ziele angielskie i liść laurowy.
Cebulę pokroić w kostkę, włożyć do miseczki i posypać papryką.
Czosnek rozgnieść.
Tłuszcz rozgrzać na patelni i wrzucić mięso. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu, aż mięso z obu stron nabierze wyrazistego koloru, a następnie dodać pokrojoną cebulę, zmniejszyć ogień i smażyć znowu kilka minut, aż cebula lekko się zrumieni.
Kolejno na patelnię wlać ½ szklanki wody, zamieszać i wszystko przelać do rondla, dodać resztę wody, kostkę bulionową, rozgnieciony czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę kminku, płaską łyżeczkę papryki słodkiej, koncentrat pomidorowy i dusić wszystko pod przykryciem około 30-45 minut, do miękkości mięsa (można uzupełniać wodę).
Na koniec przyprawić do smaku jeśli trzeba i wyciągnąć ziele angielskie i liść laurowy.
Chupnięta