marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gulasz wieprzowo-drobiowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czosnek i cebulę obrać,kurczaka i wieprzowinę umyć,włożyć do rondla z obranymi czosnkiem i cebulą,zalać wodą i gotować ok1h.Dodać resztę.

Gulasz wieprzowo-drobiowy.

Składniki:

Gulasz wieprzowo-drobiowy.

 

  • 1/2 kg.chudej wieprzowiny,
  • 1 mały kurczak,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • po 25 dag.kukurydzy i czerwonej fasoli z puszki,
  • 1 gałązka świeżej kolendry,
  • 3 łyżeczki świeżej kolendry,
  • 3 łyżeczki oregano,
  • 2 łyżeczki chilli,
  • pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowo-drobiowy.
czosnek i cebulę obrać.Kurczaka i wieprzowinę umyć,włożyć do
wysokiego rondla z czosnkiem i cebulą,dodać kolendrę,łyżeczkę soli,zalać 2 i 1/2 l.wody.Gotować pod przykryciem z ok.1 h..Mięso wyjąć z wywaru,z kurczaka zdjąć skórę,oddzielić mięso od kości,pokroić podobnie jak wieprzowinę na małe kawałki.Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy.Wywar przecedzić,wło-
-żyć do niego pokrojone mięso,kukurydzę,fasolę.Przyprawić i gotować jeszcze z pół godziny.