Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowo-drobiowy.
czosnek i cebulę obrać.Kurczaka i wieprzowinę umyć,włożyć do
wysokiego rondla z czosnkiem i cebulą,dodać kolendrę,łyżeczkę soli,zalać 2 i 1/2 l.wody.Gotować pod przykryciem z ok.1 h..Mięso wyjąć z wywaru,z kurczaka zdjąć skórę,oddzielić mięso od kości,pokroić podobnie jak wieprzowinę na małe kawałki.Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy.Wywar przecedzić,wło-
-żyć do niego pokrojone mięso,kukurydzę,fasolę.Przyprawić i gotować jeszcze z pół godziny.
wysokiego rondla z czosnkiem i cebulą,dodać kolendrę,łyżeczkę soli,zalać 2 i 1/2 l.wody.Gotować pod przykryciem z ok.1 h..Mięso wyjąć z wywaru,z kurczaka zdjąć skórę,oddzielić mięso od kości,pokroić podobnie jak wieprzowinę na małe kawałki.Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy.Wywar przecedzić,wło-
-żyć do niego pokrojone mięso,kukurydzę,fasolę.Przyprawić i gotować jeszcze z pół godziny.