Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz wieprzowy z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Od czasu do czasu warto wypróbować inny przepis na gulasz wieprzowy.

Gulasz wieprzowy z kapustą kiszoną

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kapustą kiszoną

 

  • 1 kg kapusta kiszona,
  • 70-80 dag mięso bez kości,
  • 4 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki ketchup,
  • 2 szt cebula,
  • 4 łyżki mąka,
  • 4 łyżki smalec,
  • 3 łyżeczki przyprawa kucharek,
  • 5 szt angielskie ziele,
  • 2 szt liść laurowy,
  • 1/2 łyżeczki kminek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kapustą kiszoną
Kapustę włożyć do garnka, podlać odrobiną wody, dodać angielskie ziele, liście laurowe, kminek, przykryć i gotować. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na smalcu, dodając pod koniec posiekaną cebulę, zeszklić, podlać wodą wsypać przyprawę kucharek i gotować do miękkości. Miękkie mięso przełożyć do kapusty, dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.