Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz wieprzowy z kminkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Gulasz z kminkiem jest aromatyczny i bardzo smaczny. Można go podawać z kluskami śląskimi, pieczywem lub plackami ziemniaczanymi.

Gulasz wieprzowy z kminkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kminkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kminkiem
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę gorącej wody, dodać liść laurowy, kminek, angielskie ziele, przykryć i dusić do miękkości. Po upływie pół godziny do mięsa dodać odrobinę soli i cebulę prażoną i zmiażdżony czosnek. Śmietanę wymieszać z mąką, papryką i odrobiną wody. Połączyć z miękkim mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sosem sojowym.
Gulasz wieprzowy z kminkiem
Mięso pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie
Gulasz wieprzowy z kminkiem
Przełożyć do garnka podlać wodą i dodać przyprawy
Gulasz wieprzowy z kminkiem
Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką
Gulasz wieprzowy z kminkiem
Połączyć z miękkim mięsem zagotować i doprawić do smaku