Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z marchewką
Umyć i osuszyć mięso. Pokroić w kostkę . Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju , 1 łyżeczki maggi , szczypty pieprzu i połowy mielonej papryki . Wymieszać z mięsem wcierając w nie dokładnie .Zostawić na 30 minut . Obrać cebulę i marchewki . Pokroić cebule w piórka , a marchewki w kostkę . Na patelni rozgrzać resztę oleju i na gorącym obsmażyć mięso aż do zrumienienia ( mieszając ) . Dorzucić cebulę i smażyć aż się zeszkli - pod koniec wsypać resztę mielonej papryki i chwile smażyć mieszając . Przełożyć wszystko do garnka z grubym dnem . Dorzucić marchew , liście laurowe , ziele angielskie .Zalać 3 szklankami wody , dodać 1 łyżeczkę maggi w płynie .Dusić aż mięso będzie miękkie , a sos odparuje o połowę . Doprawić gulasz do smaku .Jeśli trzeba można zagęścić odrobiną mąki zmieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody . Podałam z makaronem posypany pokrojoną natka pietruszki .