Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Marchew, pietruszkę, seler i por dokładnie oczyścić i wrzucić do garnka z wodą , do tego ziele angielskie, liść laurowy i 2 kostki rosołowe. Z tych składników ugotować wywar warzywny. Już gotowy wywar odcedzić przez sitko aby pozbyć się warzyw. Oczyszczone mięso drobno pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić łyżkę oleju i na bardzo gorący tłuszcz wrzucić kawałki mięsa. Jak już się ładnie przyrumieni kolejno dodajemy oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki i pokrojoną w kostkę cebulkę. Tak smażymy około 15 minut.Do czystego wywaru wrzucamy odrobinę pokrojonej papryczki chili. Zesmażone mięso, pieczarki i cebulkę wrzucamy do wywaru, tak gotujemy jeszcze około 30 minut aż mięso będzie miękkie. Robimy zasmażkę z masła i mąki i zaprawiamy gulasz aby był bardziej gęsty. Podajemy go z kaszą gryczaną którą gotujemy według przepisu na opakowaniu. Smacznego!