sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz bardziej wyrazisty niż wszystkie, dla miłośników potraw pikantnych:)

Gulasz wieprzowy z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Marchew, pietruszkę, seler i por dokładnie oczyścić i wrzucić do garnka z wodą , do tego ziele angielskie, liść laurowy i 2 kostki rosołowe. Z tych składników ugotować wywar warzywny. Już gotowy wywar odcedzić przez sitko aby pozbyć się warzyw. Oczyszczone mięso drobno pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić łyżkę oleju i na bardzo gorący tłuszcz wrzucić kawałki mięsa. Jak już się ładnie przyrumieni kolejno dodajemy oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki i pokrojoną w kostkę cebulkę. Tak smażymy około 15 minut.Do czystego wywaru wrzucamy odrobinę pokrojonej papryczki chili. Zesmażone mięso, pieczarki i cebulkę wrzucamy do wywaru, tak gotujemy jeszcze około 30 minut aż mięso będzie miękkie. Robimy zasmażkę z masła i mąki i zaprawiamy gulasz aby był bardziej gęsty. Podajemy go z kaszą gryczaną którą gotujemy według przepisu na opakowaniu. Smacznego!
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Zesmażamy mięso pokrojone w kostę z pieczarkami i cebulka na złoty kolor
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Gotujemy wywar z warzyw
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Gotujemy wywar z warzyw
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Ważne aby odcedzić wywar. Rozgotowane warzywa już nam się nie przydadzą