Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z ziemniakami -wolnowar
Pokrój mięso w dość grubą kostkę. Obierz ziemniaki i pokrój je w 2-2,5 cm kostkę. Oczyść z nasion paprykę i pokój na cienkie paski.
Podgrzej olej na patelni, posól i popieprz trochę mięso i podsmarz ze wszystkich stron.
Ułóż w wolnowarze wszystkie składniki (w kolejności jak wyżej) i podlej to wszystko rosołem (można jeszcze doprawić rosół solą i pieprzem).
Przykryj i gotuj na LOW, aż mięso będzie mięciutkie i pyszne, tzn. ok 9 - 10 godzin.
Podgrzej olej na patelni, posól i popieprz trochę mięso i podsmarz ze wszystkich stron.
Ułóż w wolnowarze wszystkie składniki (w kolejności jak wyżej) i podlej to wszystko rosołem (można jeszcze doprawić rosół solą i pieprzem).
Przykryj i gotuj na LOW, aż mięso będzie mięciutkie i pyszne, tzn. ok 9 - 10 godzin.
Babciagramolka
JaNiezbędny