anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Gulasz wołowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie ma jak to dobry gulasz:)

Gulasz wołowy

Składniki:

Gulasz wołowy

 

  • mięso wołowe bez kości 1 kg
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • marchewka 1 duża
  • grzyby suszone 6 szt
  • mąka 2 łyżki czubate
  • listek laurowy
  • przyprawa do mięsa wołowego 1 łyżeczka
  • masło roślinne

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy
Cebulę pokroić w talarki,marchewkę w kostkę,do rondla wrzucić łyżkę czubatą masła,rozgrzać dodać ,cebulę i marchew oraz sparzone wrzątkiem grzybki suszone. Wszystko smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać pokrojone w kostkę mięso, przyprawy chwilkę, podsmażać, zalać gotowaną wodą z czajnika, żeby mięsko było przykryte. Dusić do miękkości, następnie wymieszać mąkę z zimną wodą około 3/4 szklanki żeby nie było grudek, wlać do mięsa i mieszając gotować 5 min. Posypać zmielonym pieprzem. Smacznego.