Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy
Cebulę pokroić w talarki,marchewkę w kostkę,do rondla wrzucić łyżkę czubatą masła,rozgrzać dodać ,cebulę i marchew oraz sparzone wrzątkiem grzybki suszone. Wszystko smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać pokrojone w kostkę mięso, przyprawy chwilkę, podsmażać, zalać gotowaną wodą z czajnika, żeby mięsko było przykryte. Dusić do miękkości, następnie wymieszać mąkę z zimną wodą około 3/4 szklanki żeby nie było grudek, wlać do mięsa i mieszając gotować 5 min. Posypać zmielonym pieprzem. Smacznego.
Magdusia1312
elutka
anullka7
Dla mnie akurat,ta porcja na zdjęciu była dla mnie:) ja wolę sosik niż mięso.
anullka7
Nas w domu jest troje:)więc 1 kg mięsa to wystarczająco.