Sposób przygotowania:
Gulasz wolowy z kasza gryczana.
Mieso pokroic na kawalki,dodac przyprawy, oprocz soli,cebule w polkrazki i rozdrobniony czosnek,wymieszac i niech postoi.W wiekszym garnku rozgrzac tluszcz,wrzucic mieso z przyprawami,posypac maka i lekko zasmazyc.Dolac wody ,zeby mieso bylo przykryte i dusic do miekkosci.Pod koniec dodac sol ,przecier pomidorowy,ciut cukru,ewentualnie smietany.Dosmaczyc w razie potrzeby.
Kapuste poszatkowac,zalac w garnku niewielka iliscia wody,dodac sol,pieprz,sok z cytryny,troche cukru i udusic do miekkosci.Mozna dodac gozdziki.
Kasze zalac zimna woda na dwa palce powyzej kaszy,doprowadzic do wrzenia,zmniejszyc na najmniejszy stopien i pod przykrywac trzymac 15-20 minut.Kasza jest sypka.Mozna posolic.
Ulozyc wszystko na talerzu wedlug gustu.
Kapuste poszatkowac,zalac w garnku niewielka iliscia wody,dodac sol,pieprz,sok z cytryny,troche cukru i udusic do miekkosci.Mozna dodac gozdziki.
Kasze zalac zimna woda na dwa palce powyzej kaszy,doprowadzic do wrzenia,zmniejszyc na najmniejszy stopien i pod przykrywac trzymac 15-20 minut.Kasza jest sypka.Mozna posolic.
Ulozyc wszystko na talerzu wedlug gustu.
kasik12
Super i 5!;-)
luna
Dorcia
eli_555